Egy kanadai nő arra ébredt, hogy egy meteorit csapódik az ágyába

2021. október 13. – 08:36

Másolás

Vágólapra másolva

Különös, ugyanakkor nem egyedülálló esetről számolt be egy kanadai nő, aki mellé álmában csapódott be egy meteorit. A Kanada nyugati részén, British Columbia tartományban található Goldenben élő Ruth Hamilton elmondása szerint már órák óta aludt, amikor hirtelen a kutyája ugatására ébredt fel. Pár pillanattal később hatalmas robajt hallott, az arcát pedig törmelék borította be.

Hamilton elmondása szerint egyből kiugrott az ágyból, felkapcsolta a lámpát, majd mivel nem tudta, mi mást tehetne, a 911-es segélyhívó számon bejelentette az esetet. Ekkor, az operátorral beszélve vette észre, hogy egy méretes kő került az ágyába – mint később kiderült, egy űrből érkező meteorit.

Eleinte persze nem meteoritra gondoltak, hanem egy közeli útépítésre gyanakodtak mint a kő forrása, ám kiderült, ott semmiféle robbantást nem végeztek. Hogy meteorit szakította át a nő házát, azt az ontariói Western University in London szakértői erősítették meg. „A történetben minden egy meteorithullásra utalt, és az a tény, hogy pont ugyanakkor tapasztaltak egy fényes tűzgömböt az égen, eléggé megdöbbentő esetté tette az ügyet” – mondta Peter Brown, az egyetem egyik professzora, aki hozzátette, hogy miután megkapták a követ, várhatóan novemberben részletesen elemezni is tudják azt, bár sejtése szerint a Mars és Jupiter közötti kisbolygóövből érkezhetett.

Brown emlékeztetett, hogy 2020-ban Indonéziában is történt hasonló, ott is egy hálószobába rontott be egy meteorit. Tudni egyébként egyetlen olyan feljegyzésről is, amikor valakit eltalált egy meteorit, de túlélte azt – 1954 novemberében egy alabamai nőnek okozott igen komoly zúzódásokat egy a mostanihoz hasonló méretű, négykilós meteorit.

Hamilton, aki sérülés nélkül úszta meg az esetet, úgy tervezi, hogy az egyetemi kivizsgálás után megtartja az ágyában landoló meteoritot.

via CBC

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!