Egy kanadai nő arra ébredt, hogy egy meteorit csapódik az ágyába

2021. október 13. – 08:36

Másolás

Vágólapra másolva

Különös, ugyanakkor nem egyedülálló esetről számolt be egy kanadai nő, aki mellé álmában csapódott be egy meteorit. A Kanada nyugati részén, British Columbia tartományban található Goldenben élő Ruth Hamilton elmondása szerint már órák óta aludt, amikor hirtelen a kutyája ugatására ébredt fel. Pár pillanattal később hatalmas robajt hallott, az arcát pedig törmelék borította be.

Hamilton elmondása szerint egyből kiugrott az ágyból, felkapcsolta a lámpát, majd mivel nem tudta, mi mást tehetne, a 911-es segélyhívó számon bejelentette az esetet. Ekkor, az operátorral beszélve vette észre, hogy egy méretes kő került az ágyába – mint később kiderült, egy űrből érkező meteorit.

Eleinte persze nem meteoritra gondoltak, hanem egy közeli útépítésre gyanakodtak mint a kő forrása, ám kiderült, ott semmiféle robbantást nem végeztek. Hogy meteorit szakította át a nő házát, azt az ontariói Western University in London szakértői erősítették meg. „A történetben minden egy meteorithullásra utalt, és az a tény, hogy pont ugyanakkor tapasztaltak egy fényes tűzgömböt az égen, eléggé megdöbbentő esetté tette az ügyet” – mondta Peter Brown, az egyetem egyik professzora, aki hozzátette, hogy miután megkapták a követ, várhatóan novemberben részletesen elemezni is tudják azt, bár sejtése szerint a Mars és Jupiter közötti kisbolygóövből érkezhetett.

Brown emlékeztetett, hogy 2020-ban Indonéziában is történt hasonló, ott is egy hálószobába rontott be egy meteorit. Tudni egyébként egyetlen olyan feljegyzésről is, amikor valakit eltalált egy meteorit, de túlélte azt – 1954 novemberében egy alabamai nőnek okozott igen komoly zúzódásokat egy a mostanihoz hasonló méretű, négykilós meteorit.

Hamilton, aki sérülés nélkül úszta meg az esetet, úgy tervezi, hogy az egyetemi kivizsgálás után megtartja az ágyában landoló meteoritot.

via CBC

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!