Lövöldözés volt egy minnesotai bárban, egy nő meghalt

2021. október 11. – 17:54

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nő meghalt, 14 ember pedig megsebesült, miután lövöldözés tört ki vasárnap hajnalban Saint Paul belvárosában, egy bárban. A rendőrség három férfit vett őrizetbe az eset után, egyikük ellen már korábban elfogatóparancsot adtak ki – írja a CBS Minnesota.

A gyanúsítottak ellen még nem emeltek vádat, ezért a személyazonosságukat sem hozták még nyilvánosságra. Sajtóhírek szerint ketten közülük büntetett előéletűek. A nyomozók több mint 16 órán át helyszíneltek a lövöldözés után. Ramsey megye seriffje, Bob Fletcher a sajtónak elmondta, hogy a lövöldözés indítéka egyelőre tisztázatlan.

„Pokoli volt” – így írta le a történteket Steve Linders, a St. Paul-i rendőrség szóvivője. „A meghalt fiatal nőre gondolok, az egyik percben még jól érezte magát, a következőben pedig már a barátai karjaiban feküdt. Megpróbálták megmenteni az életét, de nem sikerült neki. Nem tudok ennél szomorúbbat elképzelni” – mondta.

A rendőrség nyomozást folytat az ügyben, így további letartóztatások is lehetségesek. Fél éven belül ez már a második tömeges lövöldözés volt az ikervárosoknak nevezett Minneapolis–Saint Paul városrégióban, Minnesota államban. Májusban 10 embert lőttek le a Minneapolis belvárosában található Monarch nevű éjszakai klubban, akkor ketten vesztették életüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!