Fizetett szabadságot ad a menopauzán áteső dolgozóinak az Asos divatáruház

2021. október 7. – 18:35

Másolás

Vágólapra másolva

Rugalmas munkabeosztást és fizetett szabadságot kínál a menopauzán áteső munkatársainak a brit Asos online divat- és kozmetikai kiskereskedő – írja a Guardian.

Ez is része azoknak az új irányelveknek, amiket a divatáruház azért vezetett be, hogy támogassák az „egészségüket érintő eseményeken keresztülmenő” dolgozóikat. Az Asos fizetett szabadásgot ad azoknak az alkalmazottaknak, akik elvetéltek, abortuszon esetek át vagy termékenységi kezelésen esnek át. A fizetett szabadságot a rákkezelésen vagy nemátalakító műtéten átesők is igényelhetik.

„Az új intézkedések nemek szerint semlegesek” – nyilatkozta az Asos, vezérigazgatója, Nick Beighton, aki hozzátette, a dolgozóikat „személyesen és anyagilag” is támogatni fogják. Az új irányelveket azért vezették be, hogy ezzel is megnyugtassák a dolgozóikat, és kifejezzék, mellettük állnak a nehéz időkben is. „Mindannyian szembesülhetünk váratlan kihívásokkal az életben, és ezek néha nagyon nehéz helyzetbe hozhatnak minket, ami akár azt is eredményezheti, hogy ott kell hagynunk a munkahelyünket” – mondta Beighton.

Az Asos az ilyen esetekre legfeljebb hat hét fizetett szabadságot biztosít a több mint 3800, többségében Nagy-Britanniában élő dolgozójának. A divatáruház ezen a héten hozta először nyilvánosságra az úgynevezett etnikai béradataikat is, amely azt mutatta, hogy a kisebbséghez tartozó alkalmazottaik medián keresete átlagosan 5,9 százalékkal magasabb, mint a fehér kollégáiké.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!