650 millió dolláros piramisjátékot épített egy Los Angeles-i színész, Netflix- és HBO-filmek jogairól hazudott a befektetőknek

2021. október 5. – 09:28

Másolás

Vágólapra másolva

Több százmillió dolláros piramisjátékot épített ki egy 34 éves Los Angeles-i színész, Zachary Joseph Horwitz (Zach Avery). A főleg statisztaszerepekben feltűnő Horwitz a héten bűnösnek vallotta magát, és akár 20 év börtönbüntetésre is számíthat – írja az NBC News.

A 34 éves színész a csőbe húzott befektetőket azzal hitegette, hogy a pénzükért cserébe olyan filmek jogait szerzi meg, amelyek külföldi forgalmazásáról a Netflix vagy az HBO már megállapodott. A valóságban azonban Horwitz egyetlen streamingszolgáltatóval sem állt üzleti kapcsolatban, a befektetőktől kapott pénzt nem licencszerződésekre költötte, hanem saját adósságait törlesztette, vagy éppen egy hatmillió dolláros házat vett magának Beverlywoodban.

A piramisjátékkal összesen 650 millió dollárt gyűjtött össze, és végül több mint 230 millió dolláros veszteséget okozott. A játék 2019-ben dőlt be, amikor az 1inMM Capitalra keresztelt vállalkozása már nem tudta tovább kifizetni a befektetőket. Horwitz hétfőn bűnösnek vallotta magát egyrendbeli értékpapírcsalás vádjában – közölte Kalifornia állam ügyészi hivatala.

Az IMDb-profilja szerint Horwitz 15 alkotásban szerepelt, ezek közül négy rövidfilm, a többi pedig kisebb statisztaszerep volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!