Fullos nindzsaszettben támadtak rá egy amerikai különleges egységre Kaliforniában

2021. október 2. – 11:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Teljes nindzsa öltözéket viselő férfi támadt az amerikai hadsereg különleges műveleti egységének tagjaira az éjszaka közepén a kaliforniai sivatagban. Az incidensben legalább ketten megsérültek.

Az eset szeptember 18-án valamivel hajnali egy óra után történt, a Los Angeles-től északra fekvő Kern megyei Inyokern repülőtéren, tudósít az amerikai NPR.org. A Kern megyei seriff jelentése szerint „a gyanúsított karddal bántalmazott egy áldozatot a helyszínen, és egy követ hajított be a hangár ablakán, ami egy másik ember fejét találta el”.

Az áldozatok a 160. különleges műveleti repülési ezred (SOAR) tagjai – írja a Stars and Stripes újság, ami szerint a katonák kiképzési gyakorlaton voltak a repülőtéren. A támadás azzal kezdődött, hogy „egy ismeretlen, teljes nindzsa öltözéket viselő személy” egy éppen esti cigarettáját élvező őrmesterhez lépett a következő kérdéssel:

„Tudod, hogy ki vagyok?”

Az őrmester nem tudta. Tudod, hol van a családom? – kérdezte ezután a nindzsa. Amikor az őrmester erre is azt mondta, hogy nem, „a nindzsa öltözékben lévő személy” megvágta katana kardjával az őrmester lábát. Az őrmester szerencsére még így is el tudott menekülni. Társaival bezárkózott egy épületbe, majd kihívták a rendőröket.

Az elkobzott katana – Forrás: Kern County Sheriff's Office
Az elkobzott katana – Forrás: Kern County Sheriff's Office

A támadó ezután sem pihent: rugdosta és ütögette az ajtókat és az ablakokat – derül ki a jelentésből, de mire a rendőrök kiértek, tovább állt. A járőr a különleges egység 26 tagját az épületben találta meg: egymás mellett guggoltak és várták a segítséget. A nindzsa is meglett egy közeli úton, de nem adta meg magát, kardot rántott a rendőrökre is. Végül elektromos sokkolóval terítették le a Gino Rivera néven azonosított 35 éves férfit.

Riverát emberölési kísérlettel, halálos fegyverrel való bántalmazással, hatóságnak ellenszegüléssel, és vandalizmussal vádolják.

A 160. SOAR egység feladatai közé tartozik a Navy SEAL és más speciális csapatok helikopteres szállítása. Éjszakai küldetéseket hajtanak végre Chinook és Black Hawk rohamhelikopterekkel, valamint Gray Eagle drónokkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!