Halálos áldozata is van a földrengésnek Krétán

2021. szeptember 27. – 10:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Erős földrengés rázta meg Krétát, hétfő délelőtt egy halálos áldozatról és kilenc sérültről számoltak be a görög köztelevízióban. Az ERT értesülése szerint az áldozat egy templomban dolgozott, amely a földrengés nyomán beomlott, és maga alá temette a férfit.

Az Independent cikke szerint több épület is megrongálódott, az epicentrumhoz közeli falvakban pedig az épületek falai is beomlottak. Iráklion polgármestere, Vaszilisz Lambrinosz a Skai görög magántelevíziónak azt mondta, hogy az iskolákból hazaküldték a gyerekeket, az iskolaépületeket pedig ellenőrizni fogják. Egy turista pedig arról számolt be az Independentnek, hogy a szállodákat is kiürítették arra az esetre, ha újabb földrengés következne.

A 6,5-ös erősségű földmozgás középpontját Irákliótól 20 kilométeres távolságra teszik – írja az MTI. A földközi-tengeri szeizmológiai intézet (EMSC) közleménye szerint a földrengés hipocentruma két kilométeres mélységben volt.

Bár Görögországban gyakoriak a földrengések, ritkán okoznak súlyos károkat. Idén azonban már több földmozgást is jelentettek a térségből.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kövess minket Facebookon is!