A lávatenger közepén egyetlen ház megúszta a kanári-szigeteki vulkánkitörést

2021. szeptember 23. – 22:06

Másolás

Vágólapra másolva

„Csodaház” – ezen a néven terjedt el a közösségi médiában egy kép arról a házról, ami látványos módon úszta meg a kanári-szigeteki vulkánkitörést. A megkapó fotót Alfonso Escalero fotós készítette a levegőből. A kép megtekinthető például a BBC News cikkében vagy a lent beágyazott Twitter-posztban.

Mint mi is megírtuk, hétvégén öt évtized után tört ki újra a Kanári-szigetek nyugati részén levő La Palma szigeten található Cumbre Vieja vulkán. Több mint kétszáz otthon megsemmisült, hatezer embert ki kellett telepíteni a térségben. A láva még mindig ömlik, és egyelőre nem tudni, meddig tart még a kitörés.

Az El Mundo lap a csodaház tulajdonosait is kinyomozta: egy nyugdíjas dán házaspár, Inge és Ranier Cocq nyaralóként használta a házat, de amióta a koronavírus-járvány elkezdődött, nem voltak az ingatlanban.

(Címlapkép: A Cumbre Vieja vulkán kitörése szeptember 21-én – Fotó: AcfiPress/NurPhoto via Getty Images)

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!