Lezuhant a gépe a Netanjahu-per egyik tanújának, Görögország vizsgálja az ügyet

2021. szeptember 14. – 17:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Netanjahu-per egyik ügyészségi tanújának gépe Görögország felett zuhant le, a tanú életét vesztette, írja az MTI a ynet alapján.

A kétüléses, könnyűszerkezetes gép Izrael északi részéről, Haifáról indult, és a görög Számosz sziget közelében zuhant le. Cháim Geron, a hírközlési minisztérium volt vezető tisztviselője és vele utazó felesége, Eszti Geron is meghalt. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, de valószínű, hogy technikai nehézségek léptek fel a leszállás előtt, közvetlenül a görög partoknál. A Tel-Avivban élő, hetvenes éveiben járó házaspár Macedónia felé tartott a repülőgépével.

A hírközlési minisztérium volt műszaki és engedélyezési igazgatóhelyettese, Chaim Geron gyakorlott pilóta volt, mintegy tíz évvel ezelőtt szerzett repülési engedélyt. Benjamin Netanjahu mintegy 300 tanút felsorakoztató korrupciós perében a vád 170-es számú tanúja volt.

Az ügyészség vádirata szerint a volt kormányfő és családja kéréseivel éveken át rendszeresen megpróbálta befolyásolni az akkoriban legnépszerűbb Walla hírportál hírközlését. Cserében gazdasági kedvezményeket adott a hírközlési minisztérium szabályozásainak számára kedvező alakításaival a hírportál tulajdonosának, egyben a Bezeq telekommunikációs óriásvállalat főrészvényesének, az Elovics házaspárnak.

Cháim Geron a minisztériumi szabályozásokról meghozott döntésekről tanúskodott volna. Mint azt a Sky News írja, a görög hatóságok nyomozni kezdtek az ügyben.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök 12 éves kormányzása júniusban ért véget. Netanjahu bukásáról és a vele szemben létrejött szövetségről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!