Vlagyimir Putyin karanténba vonul, két kínai városban zárnak az iskolák

2021. szeptember 14. – 12:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Karanténba vonul Vlagyimir Putyin orosz elnök a környezetében történt koronavírusos esetek miatt” – közölte kedden a Kreml sajtószolgálata nyomán az MTI.

A közlemény szerint az orosz elnök Emomalii Rahmon tádzsik elnökkel folytatott megbeszélésén jelentette be ezt, arról egyelőre nem szóltak, hány napig szigetelődik el. Putyin be van oltva, természetesen Szputnyikot kapott, a mostani tesztje negatív lett, elővigyázatosságból hozta meg ezt a döntést.

Eközben a világban

Putien és Hsziamen, előbbi három, utóbbi négymilliós kínai város. Putienben 85 koronavírusos esetet regisztráltak, Hsziamen, ami az ország közkedvelt üdülővárosa, 35-öt. Mindkét városban szigorítanak, betiltják a rendezvényeket, az iskolák és óvodák zárva tartanak.

„Egyre aggasztóbb a járványhelyzet Szerbiában, és további romlás várható, a következő két hétben jelentősen nő majd az új fertőzöttek száma” – jelentette ki Predrag Kon, az ország legismertebb járványügyi szakértője. Szerbiában az iskolákban hétfőtől ismét kötelező a maszk, mert ötezernél is több fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt, vasárnapról hétfőre.

Romániában is egy nyugtalanítóbb a helyzet, a fertőzések napi száma elérte a négyezret, két hét alatt megduplázódott. Ott a lakosság 31 százaléka van csak beoltva, a szakember szerint ez erősen közrejátszik a vírus gyors terjedésében.

Szlovéniában 1393-as adtak pozitív mintát az előző 24 órában, minden negyedik teszt lett pozitív. Az ország szerdától szigorít, a szolgáltatásokat csak negatív teszttel vagy védettségi igazolvánnyal lehet igénybe venni.

Az ausztrál főváros, Canberra már egy hónapja zárlat alatt van, és október 15-ig meghosszabbították ezt, a polgármester szerint azért, hogy a karácsony nyugodt lehessen. Az elmúlt 10 napban a 400 ezres városban 15-25 közötti pozitív esetet rögzítettek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!