Folyóba zuhant egy kisrepülőgép Szibériában, négyen meghaltak

2021. szeptember 12. – 22:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Négy ember meghalt, amikor egy orosz kisrepülőgép kényszerleszállást próbált végrehajtani Szibériában, az Irkutszki területen, írja a Reuters. Az L-410-es utasszállító a kényszerleszállás közben lezuhant és szétroncsolódott az MTI beszámolója szerint.

Mentőmunkások a lezuhant kisrepülőgép roncsainál – Fotó: Russian Emergency Ministry / Handout via Reuters
Mentőmunkások a lezuhant kisrepülőgép roncsainál – Fotó: Russian Emergency Ministry / Handout via Reuters

Irkutszkból tartott Kazacsinszkojébe az Aeroszervisz gépe, ami a célállomástól négy kilométerre, kis magasságból zuhant le. A 19 személyes, felsőszárnyas utasszállító repülőn 14 utas és kétfőnyi személyzet utazott. Igor Kobzev, Irkutszk megye kormányzója elmondta, hogy az utasszállító az Angara folyóba zuhant.

Hírügynökségi jelentések szerint a négy halott között van a repülőgép pilótája is, 11-en pedig a gépben rekedtek a zuhanás után.

A közösségi médiában több videó is megjelent arról, hogyan mentik ki hordágyakkal a mentők a gép utasait, miközben fáklyákkal világítottak a ködös időben a folyónál.

A katasztrófavédelmi minisztérium szerint az utasok mentésében 50 ember vett részt. Valószínűleg műszaki meghibásodás vagy a személyzet hibája okozhatta a balesetet, ami a második leszállási kísérlet közben történt. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) a légiközlekedés biztonsági szabályainak megszegése címén eljárást indított az ügyben.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!