Ausztriában több hibrid és elektromos autót helyeztek forgalomba augusztusban, mint benzinest vagy dízelest

2021. szeptember 9. – 18:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Augusztusban több hibrid és elektromos meghajtású új személyautót helyeztek forgalomba Ausztriában, mint benzines és dízeles autót – írja a dpa német hírügynökség.

A csütörtökön közzétett adatok szerint augusztusban 17 719 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Ausztriában. Az elektromos és hibrid autók összesített aránya 42,2 százalék volt, megelőzve a benzineseket, amelyek 35,1 százalékot tettek ki, és a dízelautókat, amelyek 22,7 százalékot – mondta Tobias Thomas, az osztrák statisztikai hivatal főigazgatója. A mostani augusztus volt az első olyan hónap Ausztriában, amikor a hibrid/elektromos meghajtású új személyautók aránya volt a magasabb.

A számok azt is mutatják, hogy egy év alatt több mint kétszeresére nőtt a forgalomba helyezett hibrid és elektromos autók aránya. Az adatokon az is látszik, hogy az osztrákok kevesebb új autót vásárolnak, a most augusztusban forgalomba helyezett autók száma 15,2 százalékkal maradt el a tavaly augusztusi számtól. Úgy tűnik, az osztrákok a Volkswagen autóit szeretik a leginkább, az új autók 17,2 százaléka volt VW, utána a Skodák (7,4 százalék) és a BMW-k (6,2 százalék) a legnépszerűbbek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!