Beleszeretett egy erotikus és sátánista könyveket író nőbe az ördögűzéseiről ismertté vált katalán püspök

2021. szeptember 8. – 14:55

Másolás

Vágólapra másolva

Beleszeretett egy erotikus és sátánista témájú könyveket író nőbe, ezért mondott le egyházi tisztségéről az ördögűzéseiről ismertté vált katalán püspök, Xavier Novell. Egykori kollégái szerint maga az ördög szállta meg Novellt – írja a The Telegraph.

Az 52 éves Novell, aki 2010-es kinevezésekor Spanyolország legfiatalabb püspöke lett, augusztus végén, személyes okokra hivatkozva mondott le tisztségéről a katalóniai Solsona egyházmegyénél. A Religión Digital című katolikus kiadvány által idézett források ezen a héten megerősítették azokat a pletykákat, amelyek szerint a püspöknek viszonya van az elvált, kétgyerekes Silvia Caballol író-pszichológussal, a „Gábriel kéjvágyának pokla” és az „Amnézia” című trilógia szerzőjével.

Novell egyházi kollégái a spanyol médiának azt mondták, hogy szerintük a volt püspököt démonok szállták meg. Ugyanezek a források azt is állították, hogy Ferenc pápa sürgette Novellt, hogy vesse alá magát ördögűzésnek, de a püspök ezt elutasította. Miután a Vatikán is kénytelen volt elfogadni a lemondását, Novell Manresa városába költözött a kedvesével – írja az El Mundo.

Novell maga is több éven át gyakorolta az „ördögűzést”, és határozottan támogatta az úgynevezett konverziós terápiákat is, amelyek célja a melegek „meggyógyítása”. A spanyol katolikus egyház ugyan bírálta ezt a gyakorlatot, de Novell azon papok kisebbségéhez tartozott, akik ellenálltak, és továbbra is szerveztek ilyen konverziós programokat. A hírek szerint a démonológia tanulmányozása iránti vágya vezetett oda, hogy találkozott és közel került Caballolhoz, aki a sátánizmus szakértőjének tartja magát.

Francisco Cardona, az egyházjog doktora szerint Novell továbbra is Solsona emeritus püspöke, de a legvalószínűbb az, hogy felmentést fog kérni a cölibátus alól, így pedig visszatér a világiak státuszába, anélkül, hogy elhagyná az egyházat. Ez várhatóan egy hosszadalmas folyamat lesz, mivel az érintett személyek nyilatkozatának részletes tanulmányozását igényli – írja az El País.

A püspök a katalán függetlenségi mozgalmat is nyíltan támogatta, és kiállt az elítélt katalán politikusok mellett. Josep Rull és Jordi Turull meg is köszönték a volt püspöknek, hogy a Lledoners börtönben töltött idő alatt meglátogatta őket, és lelki vigaszt nyújtott nekik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!