Kövekkel dobálták meg a kanadai miniszterelnököt a kampánykörútján

2021. szeptember 7. – 12:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kövekkel dobálták meg Justin Trudeau kanadai kormányfőt, írja a BBC. Éppen egy sörfőzdétől tért vissza a buszához a kampánykörútja során, amikor néhány tüntető megdobálta. Csak kisebb kövek találták el, nem sérült meg.

Egy hete kénytelen volt lemondani egy választási gyűlést, miután dühös tüntetők rontottak rá a rendezvényen. Az utóbbi időben az oltásokkal kapcsolatos előírások ellen vannak tüntetések az országban, nem kizárt, hogy most is oltásellenes tüntetők dobálták meg. Ebben a videóban látható az eset:

A múlt hónapban a kormány bejelentette, hogy október végéig minden köztisztviselőnek – beleértve a szövetségi szinten szabályozott ágazatokban, például a vasútnál dolgozókat is – be kell oltatnia magát, különben az állásuk elvesztését kockáztatják. A kereskedelmi célú légi járatok, sétahajók és a tartományok közötti vonatok utasainak is be kell oltatniuk magukat, ha utazni akarnak. Kanadában az egyik legmagasabb a világon a beoltottak aránya.

Erin O'Toole, az ellenzéki Konzervatív Párt vezetője „undorítónak” nevezte a kődobálós esetet. Trudeau augusztus közepén jelentette be, hogy előrehozott választásokat írnak ki abban a reményben, hogy balközép liberális pártja többségbe kerül. Az előrehozott választásokat szeptember 20-án tartják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!