Három nap után, egy erdőben találták meg az eltűnt autista kisfiút Ausztráliában

2021. szeptember 6. – 13:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megtalálták hétfőn azt a hároméves kisfiút egy erdőben az ausztráliai Új-Dél-Walesben, aki péntek este tűnt el a Sydney-től 110 kilométerre északnyugatra található családi birtokukról – írja az MTI.

A kisfiút, Anthony „AJ” Elfalakot a keresésére indult helikopter egy patakban ülve találta meg, a rendőrség által bemutatott felvételen az látszik, hogy a pulóvert és pelenkát viselő fiú a tenyeréből épp vizet kortyol.

Az elmúlt napokban több száz ember indult a nonverbális autizmussal élő fiú keresésére, akit az otthonától 470 méterre találtak meg – közölte Tracy Chapman rendőrfőnök. A fiú jó állapotban volt, de megfigyelésre kórházba szállították. Apja, Anthony Elfalak elmondása szerint a fiún hangyacsípések, pelenkakiütések és néhány zúzódás volt látható. „Ez egy csoda. Most el sem engedi az anyját. Amint meghallotta a hangját, kinyitotta a szemét, ránézett, és azonnal álomba merült” – mondta az apa.

A fiút egy olyan területen találták meg, melyet már korábban átvizsgáltak. A rendőrség feltételezései szerint Aj egész idő alatt az erdőben lehetett. Chapman szerint a fiú túlélésében kulcsfontosságú volt a víz közelsége a dehidratáltság veszélye miatt. Aj három éjszakát töltött a szabadban, ahol éjszakánként 6 Celsius-fok körülire csökkent a hőmérséklet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!