Elfogták a római reptéren a nápolyi trafikost, aki egy félmillió eurót érő sorsjegyet lophatott el egy vevőjétől

2021. szeptember 5. – 16:37

Másolás

Vágólapra másolva

A római repülőtéren állították meg a rendőrök azt a nápolyi trafikost, aki feltehetően egy nyertes sorsjeggyel akart megszökni a Kanári-szigetekre, írja a Guardian. Bár a LaPresse hírügynökség szerint az 500 ezer eurót (átszámítva közel 174 millió forintot) érő sorsjegyet nem találták meg a férfinál, a Fuerteventura felé szóló repjegyet igen.

Még pénteken járt egy nápolyi trafikban a gyanú szerint egy idős hölgy, aki két kaparós sorsjegyet vett. Az elsővel ugyan nem nyert, a másodikkal viszont megütötte az 500 ezer eurós főnyereményt, amit a biztonság kedvéért odaadott az egyik eladónak ellenőrzésre. A trafik munkatársa sem hitte el, amit látott, így megnézette a bolttulajdonossal is – aki az AP beszámolója szerint fogta a bukósisakját, felpattant a robogójára, és elrohant a nyertes szelvénnyel.

Persze nem biztos, hogy be is tudta váltani a tolvaj boltos a szelvényt, a hír hallatára ugyanis a játékot futtató olasz adóhatóság befagyasztotta a trafikban kiadott szelvények beváltását. A trafikost végül vasárnap találták meg Róma legnagyobb repülőterén – a szelvény viszont nem volt nála.

„Még most sem tudjuk elhinni, ami történt. Nem vall rá, hogy ellopna bármit is” – mondták a Corriere Della Serának a dohányboltos szomszédai.

„Félmillió nagyon sok pénz, talán ez vihette el az eszét. Annak ellenére, hogy egy nagyon sikeres boltot visz”

– mondta a trafikos egyik ismerőse. Mivel korábban nem volt semmilyen rendőrségi ügye a boltosnak, szabadon engedték – az ügy miatt viszont akár vissza is vehetik tőle a trafikengedélyét.

A beszámolók szerint viszont a hatvanas évei vége felé járó valódi nyertes nem aggódik a helyzet miatt: „Jól van, és nyugodt, hiszen tudja, hogy egyszer megkapja a nyereményét. Már csak pár napot kell várnia rá, aztán megkapja, amit megérdemel” – mondta a hölgy barátja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!