Négy órán át verhették áldozatukat halála előtt a börtönre ítélt finn fiatalok

2021. szeptember 3. – 17:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tíz, kilenc és nyolc év börtönre ítéltek három fiatalt egy 16 éves fiú 2020-as meggyilkolása miatt Finnországban, írja a BBC. A rendőrség tavaly decemberben brutálisnak nevezte, ahogy összeverték áldozatukat, aki aztán belehalt sérüléseibe. Mindhárman fellebbezhetnek az ítélet ellen.

A gyilkosság estéjén egy 16. születésnapot ünnepeltek együtt Helsinki Koskela nevű negyedében, és mindannyian ittak alkoholt is. A rendőrök szerint a támadók el is tervezték, hogy leitatják az áldozatukat.

A 2004-ben született támadók elismerték, hogy megverték a 16 éves fiút, de a gyilkosságot tagadták. A védelem azzal érvelt, hogy nem akarták megölni áldozatukat, és nem hitték, hogy belehal a verésbe, ezért legfeljebb négy év börtönt próbáltak elérni.

Az ügyészek viszont 12 év börtönt kértek rájuk, miután a vádirat szerint halála előtt négy órán át is bántalmazhatták az áldozatot.

A rendőrség szerint a fiatalt aztán ott hagyták a helyszínen eszméletlen állapotban a pénteki estén, és egész hétvégén egyikük sem értesítette a hatóságokat. A fiatal holttestét végül hétfőn találták meg építkezésen dolgozó munkások, nem messze egy kórháztól.

Marko Forss, a helsinki rendőrség nyomozója akkoriban különösen kegyetlennek és brutálisnak nevezte a támadást. Szerinte a három fiatal úgy hagyta el a helyszínt, hogy tisztában kellett lenniük az áldozatuk állapotával.

A támadókat azután tartóztatták le, hogy egyikük édesanyja értesítette a rendőrséget. Közülük a legidősebbet ítélték 10 év börtönre, a rendőrök szerint ő volt a legerőszakosabb az áldozattal.

A három fiatalt a támadással összefüggésben rablással is vádolják, és ebben az ügyben van egy negyedik vádlott is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!