A magyar haknija után egy vírustagadó oltásellenest támogat Tucker Carlson

2021. augusztus 31. – 23:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

"Egy Twitterről kitiltott főállású vírustagadó, maszk- és oltásellenes, összeesküvés-elméletekben utazó figurát látott vendégül politikai show-műsorában hétfő este az a Tucker Carlson, aki augusztusban még Magyarországon haknizott a Fidesz-elittel, készített miniszterelnöki interjút, és lépett fel kortárs jobboldali gondolkodóként az MCC fesztiválján. Carlson Orbán-interjújáért éppen most gratulált egy levélben Orbánnak Donald Trump exelnök, vastag filccel kiemelve a szép munkát.

Carlson maga is erősen vírusszkeptikus nézeteket vall és terjeszt is szívesen, most azonban a nála is konteósabb Alex Berensont látta vendégül a Fox Newson futó műsorában. Berenson korábban a marihuánafogyasztás és az erőszakos mentális problémák közötti összefüggésről írt a tudományos közösség által egyöntetűen elutasított könyvet, az utóbbi hónapokban pedig alapvetően a Twitteren terjesztette a koronavírussal kapcsolatban az elméleteit arról, hogy a maszk értelmetlen, és a védőoltás sokkal több veszélyt jelent, mint amennyi egészségügyi hasznot hoz.

Ezt múlt hétvégéig tudta megtenni, amikor a sokadik fake newsnak minősített posztja után a Twitter elvette tőle a profilját, és kitiltotta az oldalról, majd amikor egy újabb profiloldalt hozott létre, azt is megszüntették. Berenson most be akarja perelni a Twittert, hogy adják vissza a fiókját, és ebben adott neki jóval nagyobb nyilvánosságot Carlson, aki hétfőn meghívta őt a műsorába. Ott Berenson azt állította, fogalma sincs, hogy miért vették el a fiókját, szerinte ezzel megfosztották a szólásszabadságától, és a Twitter érzése szerint hírnévrontást is elkövetett ellene azzal, hogy fake newsnak minősítették az áltudományos nézeteit.

„Remélem a szart is kipereli ezekből a totalitariánusokból”

– mondta erre a műsorvezető, majd Carlson azt is felajánlotta, hogy a saját zsebéből is beszáll a perköltségekbe.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Tucker Carlson magyarországi útját ki finanszírozta, és az mennyibe került.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!