Több mint negyvenezerszer fordultak a teherautók, mire megtisztították a területet a gumiabroncsoktól Kuvaitban

2021. augusztus 30. – 21:57

frissítve

Több mint negyvenezerszer fordultak a teherautók, mire megtisztították a területet a gumiabroncsoktól Kuvaitban
A kuvait környezetvédelmi hatóság vezetője a telep felszámolásának bejelentésekor 2021. augusztus 29-én – Fotó: Yasser Al-Zayyat / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kuvait vasárnap bejelentette, hogy megtisztítottak egy korábban tizenhét éven át óriási gumiabroncs-temetőnek használt területet, a helyén egy új települést akarnak felhúzni, írja az AFP.

Az utolsó időszakban már több mint negyvenmillió gumiabroncsot halmoztak fel az olajban gazdag közel-keleti ország északi részén, a fővárostól 35 km-re lévő, két négyzetkilométeres területen. Ez már önmagában is komoly környezetvédelmi aggályokat vetett fel, de 2012 és 2020 között három komolyabb tűz is volt a területen, ezért végül a hatóságok a felszámolása mellett döntöttek.

Az elmúlt hónapokban 44 ezerszer fordultak a gumiabroncsokat elszállító teherautók. A gumiabroncsokat ideiglenesen az al-Szalmi régióba szállították át, itt feldarabolhatják vagy pedig újrahasznosíthatják ezeket. „Már van egy gyár, ami az újrahasznosításukat végzi, és reméljük, hogy találunk más olyan cégeket is, amik segítenek véget vetni a gumiabroncsügynek” – mondta Abdullah al-Szabah, a környezetvédelmi hatóság igazgatója.

Az AFP-nek az EPSCO cég vezetője azt mondta, hogy más gyárakkal együtt évente nagyjából kétmillió gumiabroncsot tudnak feldolgozni. Az újrahasznosított gumiabroncsokat aztán például útépítéseknél tudják felhasználni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!