A kocsijukra kötözött túszokkal menekültek a bankrablók Brazíliában

2021. augusztus 30. – 12:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Helyi idő szerint hétfő hajnalban fegyveresek kiraboltak egy bankot a brazíliai Araçatuba központjában, írja a BBC. A felfegyverzett bankrablók úgy menekültek el a helyszínről, hogy túszaikat a kocsijuk tetejére és elejére, a motorháztetőre kötözték.

A város polgármestere, Dilador Borges azt nyilatkozta, hogy túl kockázatos lett volna felvenni a harcot a bankrablókkal, ezért a rendőrség nem avatkozott közbe. Mindenkit felszólított, hogy maradjon otthon, mert a bankrabók robbanóanyagot helyeztettek el a város különböző pontjain. Arról még nincs információ, hogy azóta szabadon engedték-e a túszokat, ahogyan arról sem, hogy a rablásnak voltak-e halálos áldozatai vagy sérültjei.

A G1 nevű hírportál szerint a bankrablók drónokkal figyelték a rendőrség mozgását. Menekülés közben a pontosabb csomópontokon autókat gyújtottak fel, hogy blokkolják a közlekedést. Azt nem tudni, hogy mennyi pénzt vittek el a rablók, beszámolók szerint mindenhol bankjegyek hevertek szétszórva az utcákon.

Az ehhez hasonló nagyszabású rablások 2015 környékén szaporodtak meg Brazíliában, rendszerint bankokat és raktárokat támadtak meg. Általában több tucatnyi, jól felfegyverzett bűnöző szokott részt venni ezekben a támadásokban, és az is gyakori, hogy mint most, élő pajzsként használják a túszokat menekülés közben. Araçatubában sem ez volt az első eset: 2017-ben egy biztonsági céget raboltak ki, ennek során megtámadták a helyi rendőrkapitányságot, blokád alá vették az utakat.

Korábban részletes cikkben foglalkoztunk azokkal a brazíliai bankrablásokkal, amiknél 20-40 fős, állig felfegyverzett kisebb seregek rabolják ki sorra a brazil kisvárosok bankjait. Célzottan kerülik a nagyvárosokat, ahol sok és jól felszerelt rendőr állná útjukat.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!