Nincs túl jó állapotban Trump úgynevezett „áthatolhatatlan és erős” fala

2021. augusztus 23. – 22:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Trump elnöksége alatt gyakran kampányolt azzal, hogy a falépítésre szükség van, az „illegális migránsok” ellen felhúzott falnak funkciója miatt pedig ráadásul „áthatolhatatlannak, magasnak, erősnek és gyönyörűnek” kell lennie. A volt elnök ekkor arról is beszélt, hogy senki nem épít jobb falat nála.

A Gizmodo képei alapján a fal ennek ellenére nincs olyan jó állapotban Arizona déli részén, a nyári monszunesők pedig nem tettek jót a zsilipeknek sem.

Az eső legalább hat kaput mosott ki a helyéről, a fal több részét is elérte a múlt heti erőteljes monszun. Az Egyesült Államok bevándorlási hivatala is megerősítette, hogy a fal károkat szenvedett.

2020-ban, amikor Trump még elnök volt, a szakértők figyelmeztették, hogy a fal mentén egyes részeket nyitva kell hagyni az árvizek miatt, hogy a heves esőzéseknél el lehessen kerülni a fal összeomlását. Habár néhány részen valóban nyitva is volt, a mostani hatalmas esőzésnek mégsem tudott ellenállni.

Trump 2015 óta kampányolt az amerikai nagy fal megépítésével, ami hosszas jogi és pénzügyi viták után, bár kapkodva, de megépült. Az elnökváltás után azonban Joe Biden bejelentette, hogy nem pénzeli tovább az amerikai adófizetők pénzéből az Egyesült Államok és Mexikó közti határfalat. Az amerikai elnök visszavonta az elődje, Donald Trump által 2019-ben hirdetett vészhelyzetet a déli határnál, amit Trump azért hirdetett ki, hogy lehetősége legyen a kongresszus által más célokra szánt közpénzt a fal építésére használni.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!