A nők ellen elkövetett gyilkosságok újabb hulláma mutatta meg, hogy Pakisztánban változásra van szükség

2021. augusztus 23. – 19:07

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre több nőt gyilkolnak meg Pakisztánban, az elkövetők gyakran családtagok. Emberi jogi szervezetek szerint az országban napi szinten erőszakolnak, kínoznak és ölnek meg nőket. Az eseteknek csak egy részét jelentik, mivel a következmények elmaradnak: a befolyásosabb férfiak ugyanis kapcsolataik révén ki tudnak jutni a börtönből, vagy tárgyalásig sem jut el az ügyük. A Deutsche Welle riportja.

Augusztus közepén a pakisztáni rendőrség nyomozást indított közel 400 ismeretlen elkövető ellen, miután egy pakisztáni nő videót akart forgatni barátaival Lahore egyik parkjában. Az internetre végül arról került fel videó, hogy a nőt több százan szexuálisan zaklatni kezdik, kirabolják, ruháját szaggatják. A videó miatt több helyi ellenzéki politikus is kiakadt, a nők elleni erőszak gyakorisága miatt folyamatosan küzdő országban pedig hatalmas népfelháborodás követte a nő erőszakos megtámadását.

Pakisztán jelenleg a világ hatodik legveszélyesebb országa a nők számára, a szexuális bűncselekmények és a családon belüli erőszak eseteinek száma nő. Pakisztánt számos kritika éri, amiért nem védi a nőket, illetve azért is, amiért a társadalom hajlamos a nők függetlenségének elnyomására és a bántalmazásukra.

A videó a Deutsche Wellével való együttműködés keretében jelent meg a Telexen.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!