Kiakadtak a moldvaiak, mert egy német cég egzotikus népnek nevezte őket a reklámjában

2021. augusztus 19. – 07:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volt, akinél kiverte a biztosítékot, más épp az ezzel keltett hírverés miatt zseniálisnak tartotta azt a reklámkampányt, amelyet egy német cég indított el Romániában. Temesváron az alábbi szöveggel jelent meg az óriásplakát:

Forrás: Reddit / Romania
Forrás: Reddit / Romania

„A diverzitás azt jelenti, hogy a legegzotikusabb emberekkel dolgozunk. Moldvaiakkal, például.”

Az érintett moldvaiak képviseletében felszólalt a jászvásári történész, Dorin Dobrincu, aki gorombaságnak minősítette a reklámot, és hozzá hasonlóan nyilatkozott Dan Radu, a Moldva Fejlesztéséért Mozgalom Egyesület alapítója is – írta a Transindex.ro.

A német tulajdonú, hajtáslánc-technológiákkal foglalkozó Vitesco Technologies szerint szó sincs gúnyolódásról, csupán humorral beszéltek arról, hogy a sokszínűség fontos, senkit nem akartak megsérteni.

Az erdélyiek is egzotikusak

A vállalat kommunikációs igazgatója a Redditen elmondta, hogy egy németországi kampányból inspirálódtak, ahol az eredetiben a bajorokat nevezték egzotikusnak.

Ráadásul Romániában sem csak a moldvaiak egzotikusak: az országban hétféle szöveggel készültek a reklámjaik: a temesváriakban a moldvaiak szerepelnek egzotikusként, a jászvásáriakban az oltyánok és az erdélyiek, míg a szebeniekben a bánátiak az egzotikusak.

„A humor az intelligens emberek kiváltsága, akikkel együtt dolgozunk és együtt fogunk dolgozni. Moldovai vagyok magam is, és büszke vagyok a származásomra” – idézte az igazgatót a Transindex.ro.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!