Mintha el lenne átkozva a szlovák vakcinalottó, sorra bukják az eurószázezreket a nyertesek

2021. augusztus 18. – 00:10

frissítve

Mintha el lenne átkozva a szlovák vakcinalottó, sorra bukják az eurószázezreket a nyertesek
Fotó: Reprofoto RTVS

Másolás

Vágólapra másolva

Már több mint két hete indították útjára Szlovákiában azt a lottójátékot, amivel az oltási hajlandóságot szeretnék növelni az országban. A koronavírus ellen már teljesen beoltott állampolgárok rohamszerűen regisztráltak, az első nap Szlovákia lakosságának 3 százaléka, 160 ezer fő jelentkezett a sorsolásra és a közvetítői bónuszra. A tervek szerint 12 hét alatt összesen 21 millió euró értékben sorsolnak ki nyereményeket.

Az első számhúzására augusztus 15-én került sor, az első alkalommal a főnyeremény ötször 100 ezer euró lett volna. Azonban ebből 400 ezer megmaradt. A szabályok szerint a nyertesnek 20 másodperce van, hogy felvegye a telefont, és bediktálja a tévé képernyőjére kiírt kódot. Ezt az első sorsolási napon csak az első nyertes tudta megtenni. A második kisorsolt az utolsó pillanatban vette fel a telefont, feltehetően megijedt a műsorvezetők izgatott kiáltozásától és lerakta a kagylót, a harmadik nyertes fel sem vette a telefont. A negyedik kiválasztott felvette, de nem volt a tévé előtt, így ő már 300 ezer eurót bukott a halmozódó nyereményből.

Az est utolsó játékosa az eperjesi Zuzana volt, aki már 400 000 eurót szerezhetett volna. Azonnal fel is vette a telefont, azonban a 20 másodperc alatt nem tudta bemondani a jelszót, mert számítógépen nézte az adást, ahol késett a műsor, írta az Új Szó. Íme a drámai adás:

A második sorsolási nap alkalmával egy 23 éves férfire mosolygott rá egy pillanatra a szerencse, aki tűzoltóként és mentőként dolgozik, a koronavírus-járvány két hulláma idején emberi életeket mentett, írja a Paraméter. A szerencse sajnos ugyanazzal a lendülettel le is törölte a mosolyt mindkettőjük arcáról, ugyanis a férfi nem vette fel a telefonját.

A mentőállomáson teljesítettem éjszakai szolgálatot. Egy fura számról kaptam hívást, és noha az állomáson tartózkodtam, más kötelességeim voltak. Nem volt bekapcsolva a televízió, mert a munka fontosabb

– nyilatkozta később a férfi, aki felháborodott a lottó szabályain. „Lottóként volt beharangozva, nem játékként vagy versenyként. Igazságtalannak tartom” – mondta, hozzátéve, hogy az ország keleti részén élők eleve hátrányban vannak a gyengébb térerő miatt, így könnyen lemaradhatnak a nyereményről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!