Egy hétköznapi vendég fogta le a gondozójába harapó aligátort egy utahi gyerekzsúron

2021. augusztus 17. – 19:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szokásos gyerekpartinak indult vasárnapi aligátoros bemutatóval a Salt Lake City-beli Scales & Tailsben, de aztán a hüllő máshogy gondolta a befejezést.

Az egyik vendég által felvett videón jól látszik, hogy az éppen etetett aligátor hirtelen ráharap gondozónője karjára, és szinte behúzza maga mellé a medencébe, írja a Sky News, ahol a videó is megtekinthető. A nő kétségbeesetten küzd, hogy kiszabadítsa a kezét, de a kétméteres aligátor majdnem beforgatja maga alá.

Ekkor lépett a színre Donnie Wiseman, az egyik vendég a gyerekpartiról, aki halált megvető bátorsággal beugrott a medencébe, és egy birkózófogással az agresszív aligátor háta mögé került.

Wiseman innentől kezdve a gondozónő szakmai tanácsai alapján ölelgette hátulról a hüllőt, hogy valahogy elvegye a kedvét a nő karjának elfogyasztásától, miközben a gondozónő lábával átkulcsolta a hüllő állkapcsát, hogy az állat ne tudjon nagyobb kárt okozni. Az egész akciót döbbenten nézték a biztonsági üveg mögül a gyerekzsúr vendégei, amíg az egyik vendég el nem vezette a gyerekeket.

A „morcos” aligátor – Fotó: a Scales & Tails közösségi oldala
A „morcos” aligátor – Fotó: a Scales & Tails közösségi oldala

Egy ihletett pillanatban az aligátor harapása enyhült, a nő kihúzta a karját, őt pedig kirántotta a medencéből egy másik vendég, Todd Christopher. Wiseman pedig egyedül maradt a vízben az agresszívan fickándozó aligátor hátán, aminek ráadásul immár szabadon maradt a szája. A szorult helyzetből végül a hüllő fejét lenyomva, majd gyorsan kiszökellve sikerült a hihetetlen bátorságról tanúbizonyságot tett férfinak megmenekülnie.

A kemény kalandot mindenki épségben megúszta, a gondozónőt Todd Christopher ápolói képzettségű felesége elsősegélyben részesítette a mentők kiérkezéséig. A gondozót ezután a kórházban megműtötték – munkaadójának elmondása szerint jól van.

Shane Richins, a cég tulajdonosa elmondta, hogy a gondozó a szokott módon akarta etetni az aligátort, de a hüllő valahogy „extra morcos lett”. Mint közölte, a központ szabályzata szerint egy másik gondozónak is a közelben kellett volna lenni, amikor egy alkalmazott aligátort etet, de ezt az utóbbi években nem vették komolyan, ha a gondozó a medencén kívül maradt. Az incidens után azonban visszatérnek a szigorú előírásokhoz, ígérte Richins.

A cég Facebook-bejegyzésben köszönte meg Wisemannek és Christophernek a segítséget. „Segítségük valószínűleg megmentette munkatársunk életét és végtagjait” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!