Holtan találtak rá egy kelet-ukrajnai város polgármesterére, a rendőrség emberölés miatt nyomoz

2021. augusztus 15. – 21:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Holtan találták meg a házában a kelet-ukrajnai Krivij Rih város polgármesterét. A helyi televízió értesülése szerint Kosztyantin Pavlov holttestére a Krivij Rih melletti Vilne faluban lévő lakása verandájának küszöbén talált rá egy ismerőse.

A férfi holtteste mellett lőfegyvert találtak a hatóság képviselői.

Szándékos emberölés miatt indítottak eljárást – mondta Hanna Sztarcsevszka, a Dnyipropetrovszk megyei rendőrség szóvivője az MTI beszámolója szerint. Pavlov párttársa, Vadim Rabinovics a Moszkva-barát Ellenzéki Platform–Életért párt parlamenti képviselője Facebook-oldalán osztott meg két képet a holttestről, a fotókon vértócsa és egy gépkarabély látható.

Artem Marcsevszkij, Pavlov egy másik párttársa pedig azt írta, hogy lőtt seb volt a politikus fején.

Az Ellenzéki Platformnál kizárják, hogy öngyilkosságot követett volna el, szerintük meggyilkolták az ellenzéki politikust. Pavlov 2020 decemberében lett Krivij Rih polgármestere, az Ellenzéki Platform – Életért párt jelöltjeként nyerte meg a választást.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegramon azt írta, hogy személyesen fogja ellenőrizni a nyomozást, és ragaszkodik ahhoz, hogy a bűnüldöző szervek rendszeres jelentést tegyenek a nyilvánosság előtt a nyomozás állásáról. Az államfő őszinte részvétét fejezte ki Pavlov családjának és barátainak.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!