Elrabolták a líbiai egységkormány egyik tagját

2021. augusztus 11. – 05:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elrabolták a nemzetközileg elismert líbiai egységkormány egyik miniszterelnök-helyettesének kabinetfőnökét Tripoliban – jelentette be az ENSZ Líbiai Támogató Missziója (UNSMIL) kedd este az MTI beszámolója szerint.

Rida Faradzs Fraitiszt és munkatársát a múlt héten hurcolták el ismeretlen fegyveresek.

A szervezet egyúttal aggodalmát fejezte ki az országban elkövetett emberrablások miatt, melyek súlyos következményekkel járhatnak a líbiai békefolyamatra nézve. Az Abdulhamid Mohamed Dbeibah vezette átmeneti kormány egyelőre nem reagált a rablás hírére, a helyi sajtó sem közölt róla hírt.

Az észak-afrikai ország 2011-ben, Moammer Kadhafi diktátor megbuktatása után káoszba süllyedt, 2014-ben pedig gyakorlatilag két részre szakadt. A szemben álló felek tavaly nyáron függesztették fel a harcokat, és az ENSZ közvetítésével béketárgyalások kezdődtek a tűzszünetről, a tervek szerint pedig december végén általános választást tartanak. Az országban ugyanakkor még mindig rossz a biztonsági helyzet, a polgárháború idejéből itt maradt milíciák, illetve a külföldi zsoldosok miatt. Júniusban a Nemzetközi Vöröskereszt egyik képviselőjét rabolták el Líbia keleti részén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!