A medvére vadászó milliárdos orosz politikus véletlenül egy embert lőtt le a Kamcsatka-félszigeten

2021. augusztus 11. – 21:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz Távol-Kelet egyik leggazdagabb politikusa, az 55 éves Igor Redkin állítása szerint egy medvét szeretett volna lelőni, de ehelyett egy férfit talált el, aki később belehalt a sebesülésbe. A politikus beismerte a gyilkosságot, és már ki is lépett Vlagyimir Putyin Egységes Oroszország pártjából – írja a BBC.

A Moscow Times beszámolója szerint a fatális baleset a Kamcsatka-félsziget legtávolabbi csücskében, Ozernovszkij falu közelében történt augusztus 2-án. „Este értesültem arról, hogy egy medve kóborol Ozernovszkij falu szeméttelepén, és fenyegeti a helyi lakosokat. Fogtam egy puskát és úgy döntöttem, hogy elijesztem. Szürkületkor rálőttem a medvére. Később megtudtam, hogy egy helyi lakos nagyjából ugyanebben az időben megsebesült a környéken, és a kórházban meghalt” – mondta Redkin a kam24.ru helyi hírportálnak. Az újság szerint a 30 éves Andrej Tolsztopjatov volt az áldozat.

A politikus ezután feladta magát a rendőrségen, vallomásában azt mondta, hogy a férfit összetéveszthette egy barnamedvével. Redkin az egy hónap múlva esedékes helyi választásoktól is visszalépett. A gondatlanságból elkövetett emberölésért akár 2 év börtönbüntetést is kaphat. Azt nyilatkozta, hogy kész elfogadni a bíróság által kiszabott büntetést. A kamcsatkai régió bírósága egyelőre házi őrizetbe helyezte a nyomozás idejére – jelentette szerdán az állami média. Ugyanakkor egyes helyiek vitatják Redkin állítását, a kam24.ru-nak névtelenül nyilatkozó szemtanú szerint a férfi ittasan, meggondolatlanul lövöldözött.

Igor Redkin 1966. március 22-én született. A Szuvorov kadétiskolában érettségizett, majd a Konsztantyin Konsztantyinovics Rokosszovszkij marsallról elnevezett katonai akadémián tanult Blagovescsenszkben. Az elmúlt 20 évben üzletemberként tevékenykedett Kamcsatkán. Redkin több nagyvállalat társtulajdonosa a régióban és Oroszország egyik leggazdagabb politikusa. Az elmúlt három évben a hivatalosan bevallott jövedelme mintegy 1,5 milliárd rubel volt – írja róla a TASZSZ orosz hírügynökség. A Forbes Russia a halászatból és a repülőgépiparból meggazdagodó Redkint korábban az ország 20. leggazdagabb köztisztviselőjének nevezte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!