Hátborzongató videó készült arról, ahogy három ember kis híján vízbe fulladt egy liftbe szorulva Omahában

2021. augusztus 10. – 21:45

Másolás

Vágólapra másolva

Horrorfilmbe illő jelenetek játszódtak le az Egyesült Államokban található nebraskai Omaha egyik liftjében vasárnap, az állam keleti részét érintő heves esőzés, illetve az emiatt kialakuló áradások miatt ugyanis többen nem pusztán beszorultak egy liftbe, hanem kis híján meg is fulladtak a gyorsan beömlő víz miatt – írja az Independent.

Az esetről videó is készült, ezt az ugyancsak a liftbe szorult Tony Luu nevű rádiós producer töltötte fel az internetre. A videóban látszik, ahogy egy nő a telefonját a feje fölött tartva próbál segítséget hívni, míg egy másik nő vélhetően a lift kapaszkodóján állva próbál minél magasabban a vízfelszín fölött maradni. Luu az ABC13-nak elmondta, hogy az egész helyzet olyan volt, mintha egy filmben lennének – az egyik pillanatban még a barátaival állt egy liftben szombat este, hogy megnézze, mekkora kárt okozott a víz a lakásában, a másikban meg már víz ömlött be a liftbe, mielőtt az ajtó kinyílt volna, és gyorsan elkezdte feltölteni a kabint.

Luu elmondta, hogy amikor a víz már a hasáig ért, egyértelművé vált számukra, hogy ez bizony nem vicc, és rögtön elkezdtek minden létező csatornán segítséget hívni. Luu felhívta a ház karbantartójaként dolgozó szobatársát, és azt mondta neki, hogy simán lehet, hogy meg fognak halni, ha nem segít nekik. A férfi elmondása szerint amikor már úgy is a nyakukig ért a víz, hogy a kapaszkodókon álltak, beléjük csapott a felismerés, hogy az illetékes szervek nem biztos, hogy időben odaérnek majd, de szerencséjükre Luu testvére, szobatársa és egy harmadik ember kívülről ki tudta nyitni a lift ajtaját, így megmenekültek.

A szombat esti heves esőzés Nebraska keleti részén elég komoly áradásokat okozott, olyan felvételek is érkeztek, melyeken egy parkolóban az autók kerekeinek tetejéig ért a víz, de olyan képek is érkeztek, melyeken az látszott, hogy a víz egy helyen olyan erős volt, hogy egy kupacba hordta az autókat. Sok helyen az utak is úgy néztek ki, mintha folyók lennének, és majdnem húszezer ember maradt áram nélkül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!