Három alkalmazottját rúgta ki a CNN, miután oltatlanul mentek munkába

2021. augusztus 6. – 09:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A CNN vezérigazgatójának csütörtöki, alkalmazottaknak küldött tájékoztatója alapján a cégnél tényleg komolyan gondolták a zéró toleranciát azokkal szemben, akik nem oltatják be magukat, ebből derült ki ugyanis, hogy három alkalmazottat is kirúgtak, miután oltatlanul mentek dolgozni – írja a Guardian.

Jeff Zucker, a médiacég vezetője amellett, hogy tájékoztatott mindenkit az elbocsátásokról, arra is ismételten felhívta a figyelmet, hogy azoknak, akik az irodába vagy terepre mennek, és így találkoznak a munkatársaikkal, kötelező az oltás. Azt is hozzátette, hogy ezekben az esetekben zéró toleranciát alkalmaznak. A CNN legtöbb irodájába önkéntes alapon már be lehet menni, az alkalmazottak harmada pedig már be is jár, de azt, hogy be vannak-e oltva, egyelőre nem ellenőrzik sehogy, az emberek lelkiismeretére van bízva a dolog. Ez egyébként Zucker szerint a következő hetekben lehet, hogy változik majd.

A CNN vezére emellett azt is kiemelte, hogy Atlantában, Washingtonban és Los Angelesben a maszkviselés is kötelező lesz majd, ha az emberek éppen nem esznek, isznak, vagy egy zárt, privát helyen tartózkodnak. Ha valaki ettől érzi magát komfortosan, azokban az irodákban is hordhatja a maszkot, ahol egyébként nem kellene, anélkül hogy bármiféle retorzió érné őket a munkatársaiktól.

A CNN irodáit a korábbi tervek szerint szeptember 7-én nyitották volna újra, de a teljes nyitás a csütörtöki memó szerint legalább októberig csúszik. Hasonló a helyzet más nagy amerikai médiacégeknél is, az AP csütörtökön szintén eltolta a szeptember közepére tervezett nyitást. Az Egyesült Államokban nem kirívó, hogy egy cég kötelezővé teszi az oltást, a Google, a Facebook és az Uber alkalmazottainak is be kell oltatniuk magukat, ha be akarnak menni az irodába. New Yorkban és Kaliforniában minden közszolgának be kell oltatnia magát, vagy ha ezt nem akarja, rendszeres tesztelésnek kell alávetnie magát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!