Az üléséhez szigszalagoztak egy amerikai férfit, mert részegen megfogdosta és megütötte a légiutas-kísérőket

2021. augusztus 4. – 11:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy amerikai férfi részegen randalírozott a Frontier Airlines egyik járatán, ezért a légiutas-kísérők és néhány utas az üléséhez szigetelőszalagozták, amiről videó is készült – írja a New York Times. A 22 éves Maxwell Berry ellen a Miami-Dade-i rendőrség háromrendbeli tettlegesség miatt nyomozást indított.

Berry az utazás közben rendelt egy harmadik alkoholos italt, és közben az üres poharával hozzáért egy légiutas-kísérőhöz, aki arra kérte, hogy hagyja abba. Miután megitta az italt, az üres műanyag poharat a falhoz vágta, és elment a mosdóba, ahonnan viszont már félmeztelenül jött ki. Egy másik légiutas-kísérő rászólt, hogy vegyen fel pólót, és segített neki kivenni egyet a poggyászából. Ezek után Berry 15 percen át flangált a széksorok között, majd megfogta a melleit egy légiutas-kísérőnek, aki szintén arra kérte, hogy ne érjen hozzá. Ezek után mindkét nőt átkarolta, és megfogta a mellüket.

Maxwell Berry rendőrségi fényképe – Fotó: AFP Photo / Miami-Dade County Department of Corrections
Maxwell Berry rendőrségi fényképe – Fotó: AFP Photo / Miami-Dade County Department of Corrections

Erre már egy férfi kollégájuk ment oda, és arra kérte Berryt, hogy hagyja abba a nők zaklatását. Erre Berry ököllel arcon vágta.

Volt, aki levideózta az eset egy részét. Lehet hallani, ahogy a 22 éves Berry üvöltözik, mindenkit ócsárol, majd kijelenti, hogy a szülei két millió dollárt érnek. Azt is látni, ahogy az egyik légiutas-kísérő néhány utas segítségével szigetelőszalaggal az üléshez köti.

A légitársaság a nyomozás idejére felfüggesztette a férfit, aki a székéhez ragasztotta Berryt, ami miatt az utaskísérők legnagyobb amerikai szakszervezete felháborodását fejezte ki, mert úgy érzik, hogy a légiutas-kísérőt büntetik meg, pedig csak a munkáját végezte. A Frontier később tisztázta, hogy fizetett szabadságról van szó.

Nemrég az American Airlines egyik gépén is hasonló módszert kellett bevetnie a személyzetnek: egy nő repülés közben pánikba esett, és ki akarta nyitni a repülőgép ajtaját. Az esetről ebben a cikkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!