Két vonat összeütközött Csehországban, hárman meghaltak, több tucatnyian megsebesültek

2021. augusztus 4. – 10:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Összeütközött két személyszállító vonat szerda reggel Csehországban, a német határ melletti Domažlice közelében, három ember meghalt, és közel ötvenen megsérültek, többen súlyosan, írja a Denik CZ.

A baleset reggel nyolc körül történt, a hírek szerint az egyik vonat áthaladt a piros jelzésen, ekkor ütközött össze a szembejövő vonattal. A balesethez több mentőegységet is küldtek, írta a Denik CZ.

Frissítés 19:10: A német Die Laenderbahn nevű cég Ex 351-es számú, Münchenből Prágába tartó expresszvonata ütközött össze egy ellenkező irányból érkező regionális vonattal. A mentők beszámolói szerint a két mozdonyvezető, mindketten cseh állampolgárok voltak, valamint a regionális vonat egyik női utasa nem élte túl az ütközést – írja az AFP.

Korábban a mentők azt mondták, hogy 31 könnyebb sérültet láttak el, és hét személy állapota volt kritikus. A cseh közszolgálati televízióban bemutatott felvételek alapján a német vonat egy része teljesen szétroncsolódott. Karel Havlíček cseh közlekedési miniszter szerint a német vonat vezetője figyelmen kívül hagyott egy közlekedési jelzést, és belerohant a regionális vonatba. „A helyzet súlyos” – mondta Havlíček, miközben a baleset helyszínére tartott.

Andrej Babiš cseh miniszterelnök a Twitteren részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak. „Fontos, hogy minél több életet mentsünk meg. Aztán mindent ki kell vizsgálni. Sajnos ez a nyár tele van tragédiákkal” – írta, amivel a júniusi, az ország déli részén pusztító tornádóra utalt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!