Megkéseltek egy rendőrt a Pentagon közelében, belehalt a sérüléseibe

2021. augusztus 3. – 21:17

Másolás

Vágólapra másolva

Egy rendőr meghalt, miután kedden megkéselték az Amerikai Védelmi Minisztérium, a Pentagon közvetlen közelében lévő tömegközlekedési állomáson. A feltételezett támadót a rendőrök lelőtték, és a helyszínen életét vesztette – írja az AP hírügynökség a hatóságok közleménye alapján.

A Pentagont a lövöldözés miatt kedden délelőtt ideiglenesen lezárták. Sajtóértesülések szerint a megkéselt rendőrtiszt a Pentagon egyik alkalmazottja volt. A Pentagon közleménye azt írta, hogy az incidens az épülettől néhány lépésnyire, a komplexumhoz tartozó buszmegálló peronján történt.

Az AP hírügynökség egyik, közelben lévő riportere több lövést is hallott, majd szünetet, majd egy újabb lövést. A Pentagon lezárását később feloldották a helyszín körüli területet kivételével. Lloyd Austin védelmi miniszter és Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője a lövöldözés idején a Fehér Házban tartózkodott, épp Joe Biden elnökkel találkoztak.

Az incidens helyszíne a Pentagon közelében 2021. augusztus 3-án – Fotó: CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES VIA AFP
Az incidens helyszíne a Pentagon közelében 2021. augusztus 3-án – Fotó: CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES VIA AFP

Korábban is volt példa hasonló támadásra, a Pentagon közelében, 2010-ben a minisztérium tisztje sebesült meg, amikor egy fegyveres rájuk lőtt az egy biztonsági pontnál. A tisztek viszonozták a tüzet, és halálosan megsebesítették a John Patrick Bedellként azonosított fegyverest.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!