Covid: elkezdték az oltást az országban, ahol az elnök előbb tagadta a vírus létezését, majd imádkozással akarta legyőzni, végül belehalt

2021. július 28. – 17:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyik utolsó országként szerdán Tanzániában is megkezdődött az oltási kampány. Ennek nyitányaként az elnök, Samia Suluhu Hassan nyilvánosan adatta be magának az amerikai Johnson and Johnson cég koronavírus elleni vakcináját, írja az MTI.

Az afrikai ország előző, és immár néhai elnöke, John Magufuli sokáig tagadta, hogy létezik a járvány, majd miután elismerte, hogy mégis van, azt hangoztatta, imádkozással el lehet űzni a vírust.

Módszere nem vált be, ő is megfertőződött, majd belehalt a szövődményekbe márciusban.

Utóda elnökhelyettese lett, aki oltásra buzdítja a lakosságot a kór ellen. Hassan szerdai nyilvános oltását arra is felhasználta, hogy megnyugtassa a lakosságot: a vakcinák biztonságosak.

Az 58 millió lakosú Tanzánia bő egy éven át nem közölt járványadatokat, de most már ismét tájékoztatja az afrikai illetékes központot. Keddről szerdára 858 új fertőzést jelentett, de a tényleges szám ennél jóval nagyobb lehet. Már csak két afrikai ország – Burundi és Eritrea – nem kezdett oltási programba.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!