Meghalt Rodney Alcala, Amerika egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa, aki tévés vetélkedőt is nyert

2021. július 25. – 07:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hetvenhét éves korában meghalt Rodney Alcala, minden idők egyik leghírhedtebb amerikai sorozatgyilkosa, írja a Huffpost.com. Róla tavaly decemberben írtunk portrét, ő volt az a férfi, aki 1978. szeptember 13-án, két gyilkosság között bement egy népszerű tévés vetélkedőbe, és megnyerte azt.

2010-ben halálra ítélték, miután a bíróság öt gyilkosságban bűnösnek találta. Míg a kaliforniai Corcoran börtönének halálsorán várt a kivégzésre, 2013-ban a nyomozók két újabb gyilkosságot kötöttek hozzá DNS-bizonyítékok alapján, ezeket be is vallotta. Ezért a halálbüntetése mellé még külön életfogytiglant is kapott. 2017-ben a Discovery filmet készített a rémtetteiről. Szakértők szerint az áldozatainak száma valahol 50 és 130 között lehet.

Rodney Alcala egy kaliforniai bíróságon – Fotó: Ted Soqui/Corbis via Getty Images
Rodney Alcala egy kaliforniai bíróságon – Fotó: Ted Soqui/Corbis via Getty Images

Karizmatikus, kiemelkedően intelligens, de mentálisan legalább ennyire instabil volt, egy idegösszeomlás miatt szerelték le a hadseregtől is, ahová tizenhét évesen lépett be, és három évet húzott le. Egy ideig járt a New York University filmszakára, ahol maga Roman Polanski is tanította.

Halálának pontos okát nem közölték, csak annyi derült ki, hogy „természetes okból halt meg” a kaliforniai San Joaquin Valley kórházában.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!