Elöntötte Londont a sok esővíz

2021. július 25. – 22:50

Másolás

Vágólapra másolva

Elöntötte Londont a hirtelen leeső nagy mennyiségű csapadék – írta meg a BBC.

A brit főváros utcáin sípcsontig érő gázolnak a járókelők, buszok, és autók. Több utat és egy vasúállomást is is le kellett zárni, miután elöntötte őket a víz. A hatóságok arra figyelmeztették az autósokat, hogy ne próbáljanak keresztülhajtani a vízen, mert könnyen az ár csapdájában találhatják magukat.

A városi tűzoltóság még nem kapott életveszélyről bejelentést, de már legalább 300 telefonhívást kaptak elárasztott pincékről és utakról.

A BBC szerint Londont már másodszorra sújtja áradás ebben a hónapban. Legutóbb egy nap alatt esett le annyi eső, mint amennyi egy hónap alatt szokott.

Nem csak a fővárosban, hanem a Londont körülvevő megyékben is ítéletidőre lehet számítani. A brit Meteorológiai Szolgálat szerint Suffolk déli része és a Wight-sziget közötti területeken vasárnap este néhány óra alatt 100 milliméter eső is eshet. A szigetország teljes déli részén erős zivatarokra, sőt, akár jégesőre is lehet számítani.

Hasonlóan járt Belgium is, ahol egy héten belül másodszorra öntötték el vallon városok utcáit a hirtelen leesett sok csapadék miatt kiáradó folyók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!