Rég fantáziált az ölésről az osztálytársa halálra késelésével vádolt floridai fiú

2021. július 17. – 07:10

Másolás

Vágólapra másolva

Komoly előjelei voltak a Floridát megrázó májusi gyerekgyilkosságnak, derül ki a rendőrségi jelentésekből, amelyek a héten kikerültek a sajtóhoz. A 13 éves áldozat, Tristyn Bailey eltűnését május 9-én, anyák napján jelentette a családja St. John's megyében. Még aznap rátalált valaki a kamaszlány holttestére egy erdős területen. 114 késszúrással ölték meg.

A gyilkossággal nagyon hamar meggyanúsították a lány osztálytársát, Aiden Fuccit. A 14 éves fiúhoz biztonsági kamerák felvételei vezették el a rendőröket. Egy kamera rögzítette, ahogy a két tizenéves együtt sétál május 9-re virradó éjszaka hajnali egy és két óra között, de egy valamivel későbbi, 3 óra 27 perckor rögzített felvételen már csak egyedül a fiú volt látható.

Fuccit az anyja felügyeletével hallgatta ki először a rendőrség. Mikor a bekamerázott kihallgatószobában az anyja elmondta neki, hogy meghalt Bailey,

Fucci úgy reagált: „Mi közöm hozzá?”

A házkutatáskor találtak a szobájában egy véres felsőt és egy olyan típusú késhez tartozó tokot, amilyennel az igazságügyi szakértő szerint a lányt megölték. Fucci nem ismeri el a bűnösségét. 14 éves létére felnőttként fogják bíróság elé állítani.

Tristyn Bailey és Aiden Fucci – Forrás: St. John’s County Sheriff’s Office
Tristyn Bailey és Aiden Fucci – Forrás: St. John’s County Sheriff’s Office

A vallomásaiban nem volt következetes. Az egyik verzió, amit a rendőröknek mondott, arról szólt, hogy csókolóztak Baileyvel a fák között, de amikor a lány egy neki nem tetsző mozdulatot tett, ellökte őt, a lány elesett, megütötte a fejét, ő pedig elsétált. Volt, amikor a gyanút másra próbálta terelni: megemlítette, hogy a lány drogügybe kevedett, és javasolta a rendőröknek, hogy keressenek meg egy bizonyos dílert, egy húszas éveiben járó férfit.

Időközben Fucci anyja, Crystal Smith ellen is eljárás indult júniusban. Azzal vádolják, hogy bizonyítékot semmisített meg.

A házuk biztonsági kamerája ugyanis felvette, amint bement a fia szobájába, és az ott talált farmernadrágot kézzel kimosta, majd visszavitte.

Az Oxygen által is ismertetett rendőrségi jelentésben szó van Fucci egy meg nem nevezett barátnőjének a vallomásáról. A lány azt mondta a rendőröknek, hogy Fucci visszatérő beszédtémája volt az ölés, és kevesebb mint egy hónappal Bailey halála előtt arról beszélt, hogy be akar vonszolni az erdőbe és ott halálra késelni valakit. Akkor még nem volt szó arról, hogy ki lenne az áldozat. A kihallgatott barátnő beszámolt egy olyan esetről is, hogy egyszer, amikor kettesben voltak, Fucci elővette a kését, és eljátszotta, hogy megszúrja vele.

A lány szerint Fucci megcsonkított holttesteket rajzolgatott, és arról is mesélt neki, hogy amikor dühbe gurul, hangokat hall, amelyek arra biztatják, hogy öljön.

Tudta, hogy valami baj van vele, és segítséget akart kérni, mondta a barátnő a rendőröknek.

A floridai államügyész, R. J. Larizza szerint Bailey úgy halt meg, hogy keményen küzdött az életéért. Több tucat sérülés mutatja a jobb kezén, a karján, hogy védekezni próbált. A rendőri jelentés szerint mindkét bokáján találtak valamit: a jobb bokáján egy mosolygós arc volt kék tollal rajzolva, a bal bokáján ugyanezzel a kék színnel egy szó: karma. Egyelőre nem tudják, ki írta, rajzolta a lányra ezeket.

Az Oxygen próbálta megkérdezni a jelentésben olvasottakról Fucci védőit, de nem akartak megszólalni. A fiúnak július 28-án lesz a tárgyalást megelőző bírósági meghallgatása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!