Sikeres kényszerleszállást hajtott végre a radarokról eltűnt szibériai repülőgép

2021. július 16. – 14:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sikeres kényszerleszállást hajtott végre az az Antonov An-28-as típusú orosz utasszállító repülőgép, amelynek eltűnéséről adtak jelentést előzőleg orosz hírügynökségek a Szibériai Tomszk megyéből, írja az MTI.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, eltűnt a radarokról egy orosz An-28 típusú utasszállító, fedélzetén 17 emberrel. A Siberian Light Aviation regionális légitársasághoz tartozó gép vészjelzést adott le, mielőtt eltűnt, több helikoptert is használva indultak keresésére azonnal.

Végül egy helikopterről látták meg a gépet egy mezőn, a gépen, mint kiderült, összesen 19 ember tartózkodott. A szibériai légi kutató-mentő központ meg nem nevezett illetékese szerint a gépet vezető pilóta eltörte a lábát, a többiek horzsolásokat szenvedtek, sokkos állapotba kerültek, de nem szenvedtek súlyos sérüléseket.

A gépet végül megtalálták, és az összes utas életben van, ahogy a legénység tagjai is – közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma a RIA Novosztyi hírügynökséggel.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom