Eltűnt egy kisrepülő Szibériában 17 emberrel a fedélzeten

2021. július 16. – 13:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Eltűnt a radarokról egy orosz An-28 típusú utasszállító repülőgép Szibériában a Tomszki terület környékén, a gép fedélzetén 17 ember utazott, írja az AP. Az Interfax információi szerint a gép a Siberian Light Aviation regionális légitársasághoz tartozik. A hírek szerint a repülő vészjelzőjét aktiválták, mielőtt eltűnt volna a radarokról. A gép keresését megkezdték, ahhoz több helikoptert is igénybe vesznek.

FRISS: Sikeres kényszerleszállást hajtott végre az Antonov An-28-as típusú gép. A gépet megtalálták, és az összes utas életben van, ahogy a legénység tagjai is, írtuk meg frissebb cikkünkben.

Ezeket az Antonov repülőgépeket még a szovjet időszakban gyártották, és az egykori Szovjetunió területén a mai napig használják azokat polgári és katonai szállításra egyaránt. Az elmúlt években több balesetet is szenvedtek ilyen gépekkel, például tíz napja egy An-26-os típus zuhant le Kamcsatka területén, a fedélzeten utazó 28 utas közül egy sem élte túl a balesetet.

(Címlapkép: Dmitriy Pichugin / Wikipedia)

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass