Kigyulladt egy 25 gyereket szállító busz Olaszországban, a sofőr mindenkit kimentett

2021. július 13. – 19:10

frissítve

Kigyulladt egy 25 gyereket szállító busz Olaszországban, a sofőr mindenkit kimentett
Az eloltott busz maradványai az olasz tűzoltók képén – Forrás: Vigili del Fuoco / Twitter

Másolás

Vágólapra másolva

Huszonöt gyereket mentett ki kedden délelőtt egy lángra kapott busz sofőrje, írja az MTI az ANSA olasz hírügynökség alapján. Az észak-olaszországi Lecco és Lierna közötti út egyik alagútjában lángra kapott busz ugyan teljesen kiégett, de a sofőrnek még ezelőtt sikerült az összes utasát kimenekítenie.

Az ANSA szerint a vezető műszaki meghibásodást észlelt, és még az alagútban leállította a buszt – majd gyorsan biztonságba helyezte a környező iskolákból érkezett gyerekeket.

„Amint megértettem, mi történt, habozás nélkül leszállítottam az utasokat a buszról, hogy megvédjem őket, és gondoskodtam arról, hogy biztonságban legyenek. A gyerekek életének megmentése volt a legfontosabb”

– mondta a busz sofőrje, Mauro Mascetti a TGCom 24 olasz hírtelevíziónak.

Bár a gyerekek kimentése után a sofőr próbálta maga eloltani a tüzet, ez végül csak az öt tűzoltócsapat kiérkezése után sikerült. Egy tűzoltó az Adnkronos hírügynökségnek elmondta, hogy valószínűleg egy defektet kapott kerék okozhatta a tüzet. Mint mondta, a gyerekek már a mentők kiérkezése előtt biztonságban voltak, így csak hét 14-16 év közötti fiatalt szállítottak kórházba kivizsgálásra, írja a The Local az ANSA alapján.

A The Local arról is ír, hogy Olaszországban szinte mindennapos a buszok kigyulladása – főleg azok életkora és állapota miatt. A La Repubblica által megkérdezett szakértők szerint a tűzesetek leggyakoribb oka az, hogy a járművek koszosak: az olajmaradványok és más zsíros anyagok ugyanis olyan gyúlékony koszréteget képezhetnek a buszon, ami bármikor felgyulladhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!