Összeomlott egy szálloda Kínában

2021. július 13. – 06:50

frissítve

Összeomlott egy szálloda Kínában
Fotó: Xinhua via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Összeomlott egy szálloda a kelet-kínai Szucsouban, a balesetnek több halálos áldozata van, a mentés jelenleg is tart – írja az MTI a China Daily alapján.

A szálloda épülete egyelőre ismeretlen okból hétfő délután omlott össze. A romok alól eddig tizennégy embert emeltek ki, közülük nyolcan nem élték túl a balesetet. Kilenc embert még keresnek.

A baleset helyszínére több mint ötszáz mentőt küldtek, akik kutyákkal és életjeldetektorokkal próbálják felkutatni a romok alá rekedteket.

Kínában gyakoriak az épületbiztonsági előírások be nem tartásával összefüggő balesetek. Júniusban a közép-kínai Hupej tartományban gázrobbanás következtében omlott be egy élelmiszerpiac épülete, több mint száz embert temetve a romok alá. Abban a balesetben 25-en vesztették életüket.

A floridai Surfside-ban június 24-én omlott össze egy 136 lakásos társasház egyik szárnya. 94 holttestet sikerült eddig azonosítani, 22 eltűntet még keresnek.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!