Ha Szlovéniába utazna, jó ha tudja, hogy csak védettségi igazolással mehet

2021. július 11. – 14:34

Ha Szlovéniába utazna, jó ha tudja, hogy csak védettségi igazolással mehet
Bledi tó. Fotó: Laurent Rebelle / Biosphoto via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Szlovénia ismét szigorít a beutazási feltételeken, a koronavírussal fertőzöttek növekvő száma miatt július 15-től új határátlépési feltételek lépnek érvénybe. Függetlenül attól, hogy milyen járványügyi besorolású egy ország, a beutazást védettségi igazoláshoz kötik – írta az MTI.

Csak azok a külföldi állampolgárok kivételek, akik rendelkeznek ingatlannal vagy mezőgazdasági földdel Szlovéniában, valamint a 15 évnél fiatalabbak, akik szüleik vagy nevelőik kíséretében érkeznek az országba.

Janez Poklukar egészségügyi miniszter bejelentette: hétfőn összeül a kormány koronavírus-járvánnyal foglalkozó tanácsa, hogy megvitassa, szükség van-e újabb szigorításokra. Múlt héten ugyanis nőtt a koronavírussal újonnan megfertőződöttek száma Szlovéniában, amit a behurcolt eseteknek tulajdonítanak.

Szlovéniában az elmúlt három hétben több mint száz esetben igazolták a gyorsabban terjedő delta- és delta plusz variánst is, ami a pozitív minták 41 százalékát tette ki.

A szomszédos Horvátországban is gyorsan terjed a vírus delta variánsa, horvát közegészségügyi intézet (HZJZ) adatai szerint a pozitív minták ötven százalékát teszi ki. (MTI)

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!