Váratlanul félbeszakadt a sajtótájékoztató, mert a háttérben álló gépnek sürgős bevetésre kellett indulnia

2021. július 8. – 19:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Éppen közös sajtótájékoztatót tartott Gitanas Nauseda litván elnök és Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök a siauliai légibázison Litvániában, amikor emberek szaladtak be, és elkezdték felkészíteni a háttérben álló Eurofighter gépet bevetésre.

A sajtótájékoztató és a közös nyilatkozat így három perc után félbeszakadt, a jelenetet az El País videóján lehet megnézni:

A litván elnök szóvivője a Reutersnek elmondta, hogy a gépnek sürgős bevetésre kellett indulnia, és később megerősítették, hogy 11 óra 55 perckor felszállt. A Deutsche Welle szerint azért küldték fel a harci gépet, mert egy azonosítatlan orosz gép repült a légtér felé Kalinyingrád felől.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a harci gép az orosz Balti Flotta légvédelméhez tartozott, jogszerűen vett részt egy hadgyakorlaton a nemzetközi légtérben.

A litván-spanyol sajtótájékoztató később folytatódott, és Sánchez megköszönte a spanyol pilótáknak „a kemény munkájukat, amit Litvánia területi egységének védelmében végeznek, ahogy azt láthattuk is.”

Sánchez a NATO-keretében a balti államok légterének védelmét ellátó spanyol csapatokat látogatta meg. Április 30. óta hét spanyol Eurofighter állomásozik a siauliai bázison.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!