Nem kutatnak tovább túlélők után az összeomlott floridai lakóház romjai között

2021. július 8. – 07:33

Másolás

Vágólapra másolva

Befejezték a mentőcsapatok a kutatást a túlélők után a két hete összeomlott floridai toronyház romjai között helyi idő szerint szerdán. Daniella Levine Cava, Miami-Dade megye vezetője közölte sajtótájékoztatóján, hogy a hatóságoknak nagyon nehéz döntést kellett hozniuk: befejezik a mentést, és áttérnek a holttestek felkutatására – írja az MTI.

A mentők tizennégy napon át minden tőlük telhetőt megtettek, hogy felkutassák a túlélőket, de erőfeszítéseik hiábavalók voltak. Most már semmi esélye annak, hogy élve találjanak rá az eltűntekre – tette hozzá.

A floridai Miami közelében lévő Surfside-ban június 24-én omlott össze egy 136 lakásos társasház egyik része, 55 lakás semmisült meg. Azóta egyetlen túlélőt sem találtak. A toronyház lakóinak többségét álmában érte a katasztrófa. Eddig 54 holttestet találtak a romok alatt, és 86 embert eltűntként tartanak nyilván a hatóságok. A mentést többször fel kellett függeszteni az omlás veszélye miatt, majd az épen maradt épületszárnyat vasárnap robbantással elbontották, tartva attól, hogy összeomlik a közelgő Elsa hurrikán széllökéseitől.

Az továbbra sem egyértelmű, hogy mi okozta a negyven éve felhúzott lakóépület összeomlását, az azonban kiderült: egy mérnökiroda egy 2018-as vizsgálata során azt állapította meg, hogy a lakóház súlyos szerkezeti problémákkal küzd, ezért javítási munkákat javasolt, melyeket azonban soha nem végeztek el. Idén áprilisban egy levelet is kaptak a ház lakói, melyben a komplexum közös képviselője arról tájékoztatta őket, hogy az először 2018-ban jelentett károk „jelentősen súlyosbodtak”, és azonnali javítás nélkül hamarosan „elkezdenek sokszorozódni”.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!