Elfogták a holland újságíró feltételezett merénylőit, De Vries az életéért küzd

2021. július 7. – 20:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két embert letartóztattak a holland bűnügyi újságíró lelövése miatt. Peter R. de Vries kritikus állapotban van, a legutolsó jelentések szerint az életéért küzd.

Az egyik elfogott gyanúsított egy 35 éves lengyel, a másik egy 21 éves rotterdami férfi. A holland rendőrök egy autópályánál, Leidschendam mellett kapták el őket az autójukban. A gyanú szerint közvetlen közük van a gyilkossági kísérlethez, de hogy ők húzták-e meg a ravaszt, vagy más módon kapcsolódnak az ügyhöz, a rendőrségi közleményből nem derül ki pontosan.

De Vries Hollandia egyik vezető bűnügyi tudósítójának számít, és rendszeresen részt vesz tanácsadói minőségben bűnügyi eljárásokban, illetve szakértőként és kommentátorként tévéműsorokban. A 64 éves újságíró jelenleg egy szervezett bűnözéssel összefüggő nagyszabású büntetőeljárásban a koronatanú tanácsadójaként vesz részt. A koronatanú korábbi védőjét 2019 szeptemberében agyonlőtték, szintén Amszterdam utcáján.

De Vriesre kedd este lőttek rá Amszterdam belvárosában, miután távozott egy tévéstúdióból. Az újságírót a fején érte súlyos sérülés. „Súlyosan megsebesült, és az életéért küzd – közölte szerdán Femke Halsema amszterdami polgármester. – Ő egy nemzeti hős mindannyiunk számára. Egy ritka bátor újságíró, aki fáradhatatlanul kereste az igazságot.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!