Kórházba vitték megfigyelésre a koronavírusos luxemburgi miniszterelnököt

2021. július 4. – 22:32

Másolás

Vágólapra másolva

Elővigyázatosságból 24 órás megfigyelésre kórházba szállították a koronavírusos Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnököt – írja a Guardian. A politikusról június 27-én derült ki, hogy megfertőződött a Covid-19-cel, ekkorra már túl volt az első oltásán.

A lap szerint ha csak az orvosok másként nem tanácsolják, 24 órát kell megfigyelés alatt töltenie, miközben „további vizsgálatokat és elemzéseket” végeznek rajta. Állapotáról egyelőre nem érkeztek friss hírek, a korábbi beszámolók szerint enyhe tünetei voltak, köztük láz és fejfájás – írja a brit lap.

Bettelről, aki május 6-án kapta meg a Covid elleni első védőoltást (az AstraZeneca vakcináját) június 27-én, két nappal az Európa Tanács brüsszeli találkozója után derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal. Azóta karanténban volt. A 630 ezer lakosú államban egyébként egyre több új fertőzött van, szombaton 136 új fertőzésről számoltak be. A járványnak már több mint 71 ezer fertőzöttje és 818 halálos áldozata volt.

Az Európa Tanács tájékoztatása szerint a találkozó más résztvevői nem voltak kitéve a fertőzésveszélynek, mert az eseményen tartották az előírt távolságot és maszkot kellett viselni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!