92 emberrel a fedélzetén lezuhant egy Fülöp-szigeteki katonai gép

2021. július 4. – 10:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

92 emberrel, főként katonákkal a fedélzetén lezuhant a hadsereg egy gépe a Fülöp-szigetek déli részén vasárnap, helyi idő szerint délelőtt fél tizenkettőkor. Már 29 holttestet találtak a szerencsétlenség helyszínén, és 50 sérült túlélőt a közeli katonai kórházba szállítottak, írja a BBC. A többieket egyelőre eltűntként tartják nyilván.

Frissítés: Az MTI közlése szerint itthoni idő szerint délután 5 körülre már 45 áldozatról tudtak, 42-en a gépen, hárman a földön veszítették életüket. Öt embert még keresnek.

A védelmi minisztérium közlése szerint az elhunytak közül ketten, a sérültek közül négyen civilek, akik nem a gépen voltak, hanem a földön kerültek a szerencsétlenül járt gép útjába.

A C-130 Hercules típusú teherszállító gép Jolo repülőterén próbált leszállni, de túlhaladt a leszállópályán. Lángok és füst csapott fel a roncsból.

A katonák azokhoz az erőkhöz tartoztak, amelyeket iszlamista csoportok ellen vezényeltek a térségbe. Az illetékesek szerint nincs arra utaló jel, hogy a gépet támadás érte volna. Amint a mentés véget ér, vizsgálat indul a katasztrófa okának felderítésére. Az AFP hírügynökség szerint a fedélzeten lévők közül sokan épp csak befejezték az alapszintű katonai kiképzésüket. A gép korábban az amerikai légierőnél volt, januárban került a Fülöp-szigetekhez egy együttműködési terv keretében.

Haitin is történt egy légi szerencsétlenség: ott egy magángép zuhant le hat emberrel, köztük két amerikai misszionáriussal a fedélzetén. Mindannyian meghaltak. Az eset, amelyről a Miami Herald számolt be a hétvégén, még pénteken történt. A gép Port-au-Prince-ből tartott a tengerparti városba, Jacmelbe. A főváros elhagyása mellett a zavargások miatt döntöttek. Egyelőre nem tudni, miért zuhant le a repülő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!