Huszonhétszer vágtak földhöz egy hétéves kisfiút egy tajvani dzsúdóedzésen, belehalt a sérülésekbe

2021. június 30. – 17:47

Másolás

Vágólapra másolva

Huszonhétszer vágtak földhöz egy hétéves kisfiút Tajvanban egy dzsúdóedzésen, írja a BBC. A fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kómába esett és április óta közel 70 napon keresztül tartották mesterségesen életben. Szülei beleegyezésével viszont kedden este leállították a fiút életben tartó gépeket.

Még április 21-én járt a hétéves fiú a nagybátyjával együtt egy dzsúdóórán, a rokona pedig még le is filmezte a történteket, hogy megmutassa a fiú anyjának: alkalmatlan a gyerek a sportágban. A videón látszik, hogy egy idősebb csoporttársa többször is a földhöz vágta a sikoltozó gyereket, azonban hiába ellenkezett a fiú, edzője arra szólította fel az idősebb társát, folytassa a dobási gyakorlatokat. Egy ponton aztán maga az edző kezdte el bemutatni a dobási technikákat a hétéves kisfiún, aki a huszonhetedik dobás után elájult.

Bár az edző a család szerint azt mondta, hogy a fiú csak színleli az eszméletvesztést, a hétéves gyereknek agyvérzése lett és kómába került.

Sokan felvetették a tajvani médiában, hogy a fiú nagybátyja miért nem állította le a hatvanas évei vége felé járó edzőt, akit a vezetékneve alapján Ho-ként emlegetnek. Tajvani szakértők szerint viszont az ország kultúrájában régi hagyománya van a tanárok tiszteletének – akinek a körülményektől függetlenül mindig igazat kell adni.

Bár hetven napon keresztül tartották gépekkel életben a hétéves kisfiút, helyi idő szerint kedd este az őt kezelő kórház bejelentette, hogy folyamatosan romlott a fiú állapota, vérnyomása és pulzusszáma is vészesen csökkent. Emiatt az orvosok a család beleegyezésével leállították a fiút életben tartó gépeket. A tajvani közösségi médiában azóta folyamatosan terjednek a gyászoló posztok – ahogyan a dühös vélemények is, amelyek szigorúbb fellépést követelnek az edző ellen.

Az edzőnek ugyanis, mint azóta kiderült, nem is volt engedélye a dzsúdóoktatáshoz. Az idős férfit eredetileg súlyos testi sértéssel, és kiskorú ellen elkövetett bűncselekménnyel vádolták a Taipei Times szerint, a fiú halála után viszont az ügyészek a vádat „halált okozó testi sértésre” módosították a lap szerint.

„Ho”-t június elején 100 ezer tajvani dollár (azaz átszámítva több mint 1 millió forint) óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Ha bűnösnek találják, a férfi legalább hét év börtönt kaphat – de a tajvani média szerint az életfogytiglani börtönbüntetés sem kizárt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!