A Pentagon nem tudja megmagyarázni az UFO-észleléseket

2021. június 26. – 08:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai nemzetbiztonságnak a hadsereg pilótái által 2004 óta észlelt 144 azonosítatlan légi jelenségből mindössze egyre sikerült magyarázatot találnia, áll a Pentagon pénteken nyilvánosságra hozott jelentésében, írja a BBC.

A pénteken közzétett időközi jelentés szerint az „azonosítatlan légi jelenségek” 144 bejelentett esetének többsége az elmúlt két évben történt, miután az amerikai haditengerészet egységes jelentési mechanizmust vezetett be.

A jelentés szerint a bejelentett esetek közül 143 esetében „nincs elegendő információ” a Pentagon adatállományában ahhoz, „hogy az incidenseket konkrét magyarázatokhoz lehessen rendelni”. A közlemény szerint „nincs egyértelmű jele annak, hogy a repülőgépek esetében nem földi eredetű magyarázat létezik”, viszont nem zárták ki ennek az eshetőségét sem.

Egyes „azonosítatlan légi jelenségek” lehetnek más nemzetek, például Kína vagy Oroszország technológiái, mások lehetnek természetes légköri jelenségek, például jégkristályok, amelyeket a radarrendszerek regisztrálhatnak, míg a jelentés szerint egyesek „amerikai szervezetek fejlesztéseinek és titkos programjainak tulajdoníthatók”.

Az egyetlen esetet, amelyet „nagy biztonsággal” azonosítani tudtak, „egy nagy, leereszkedő léggömbként” azonosították, áll a jelentésben.

A jelentés egyes részletei már június elején kiszivárogtak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!