Harcias fóka zavart meg egy interjút Chilében

2021. június 25. – 08:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az állatok valószínűleg orkák elől menekültek, amikor elleptek egy strandot.

Oroszlánfókák tömegei lepték el Tomé város strandját. Chile középső részén, Biobío régióban járunk, amit nagyon könnyű lenne összekeverni az Egyesült Államokkal. Nem mintha olyan nagyon közel lennének, de a régióban olyan tájegységek vannak, mint Florida vagy Los Ángeles.

Chile testvérországa fekvése alapján amúgy inkább Horvátország, mindkettő valószerűtlenül hosszú és vékony, rettentő sok tengerparttal. Chile annyiban még szerencsésebb is, hogy nemcsak nyári, de téli turizmus is van, mert egymástól 10 kilométerre lehet síelni és strandolni. Az Andok hatalmas csúcsai annyira közel vannak a tengerparti részekhez, hogy némi túlzással beülsz golyóba, megindulsz a lejtőn, nem figyelsz, és huss, már csobbansz is.

Ám most nem ilyen síelő-csobbanó látogatók miatt került bele az említett Tomé a hírekbe, hanem azzal, hogy a partjaira menekült egy nagy rakás hatalmas oroszlánfóka. A szakemberek szerint vagy ragadozók (elsősorban orkák, azaz kardszárnyú delfinek elől) elől menekültek ide, vagy a szokatlanul erős szél kergette ki őket a városi strandra.

Mindenesetre Chilében (ahol most tél van) azonnal tévéstábok lepték el a strandot. Éppen egy halász nyilatkozott, amikor egy oroszlánfóka nemes egyszerűséggel megbontotta a strand kapuját, és megzavarta a beszélgetést. Hallgattassék meg a másik fél is, talán csak szívesen elmondta volna a saját narratíváját is a témáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!