Összeomlott egy gyalogoshíd Washingtonban

2021. június 24. – 06:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Összeomlott egy autópálya felett átívelő gyalogoshíd szerdán az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban, öt embert kórházba szállítottak, de sérülésük nem életveszélyes – írta az MTI. A híd szerkezetét februárban ellenőrizték utoljára, szerkezeti problémák akkor nem merültek fel.

Az összeomlott gyalogoshíd, amelyet legutóbb februárban ellenőriztek – Fotó: Anna Moneymaker / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

A nyomozók úgy vélik, hogy egy teherautó ütközött a 295-ös autópálya mentén, Washington északkeleti részén álló hídnak, ez okozhatta a szerkezet összeroppanását – jelentette ki Chris Geldart, a közbiztonságért felelős polgármester-helyettes.

A híd összeomlása után a forgalom órákig akadozott. A baleset – helyi idő szerint – nem sokkal dél előtt történt

A helyszínre több tűzoltóegység vonult ki. Az autópályán betondarabok és egyéb törmelékek szóródtak szét, a forgalmat péntek késő estig mindkét irányban lezárták.

A helyszínen készült videófelvételen látható volt, hogy a megsérült híd elemei rázuhantak egy teherautóra, amelyből gázolaj szivárgott az úttestre. Két további jármű is megrongálódott a balesetben.